Uit en voor de gemeente

Corona is nog steeds niet weg. Het gewone leven lijkt weer op gang gekomen. Er komen weer grote groepen mensen bij elkaar. We vieren onze feesten weer. We staan stil bij onze bevrijding. Net alsof er niets gebeurd is. Alsof er niets veranderd is. Tegelijk worden er nog steeds mensen ziek. Dat kan beperkingen in werk opleveren. Voorzichtig met elkaar ontmoeten. Binnen het kerkgebouw zijn we van een lege kerk, naar een half gevulde kerk op afstand naar een volle kerk gegaan. Voor het orgel hadden we nog een paar rijen waar de stoelen wel op afstand stonden. Binnen de gemeente hebben we een aantal mensen, die heel kwetsbaar zijn. Hoe kunnen we hen een plaats geven, rekening met hen houden? We hebben besloten om de laatste rij voor het orgel voor hen te reserveren. Zo kunnen ze toch ook in de kerk komen. Als je lang thuis bent geweest, dan kan je het missen: het samen-zijn. Eén van de basisregels is: houd rekening met elkaar. Geef elkaar de ruimte. Dat geldt hier zeker.

De komende week beginnen de examens. Ieder die examen doet: heel veel succes de komende tijd. Het is de tijd van balans opmaken. Hier heb je lang hard voor gewerkt. En dan de tijd om te laten zien wat je hebt geleerd. Daar kan je best zenuwachtig voor zijn. Maar als het gelukt is, je diploma gehaald is, dan heeft het ook weer iets moois.

Je hebt bijna voor alles wel een dag. Elke dag is er wel iets om bij stil te staan, aan te denken. Komende zondag staan we stil bij alle moeders: het is moederdag. En je kunt van alles niet hebben, maar ieder heeft of had een moeder. Het is het waard om bij stil te staan.

HJJP