Uit en voor de gemeente

Komende zondag is er een Ontmoetingsdienst. Het thema van de dienst heeft te maken met de komende tijd: vakantie. Er is gekozen voor de vier woorden: rewind, offline, unplug, recharge. Trek even de stekker eruit, zodat je weer opgeladen wordt. De vakantie is een tijd om op adem te komen. Even andere dingen te doen. Het is een tijd van genieten. En dat heeft ook alles met de omstandigheden te maken. We zoeken de zon op, of de zee, de bergen. En er hoeft even helemaal niets. Na de dienst is er een high-tea.

Nu staan de zomers in Nederland wel bekend als wisselvallig. En dat hebben we de afgelopen week ook weer gemerkt. Zo is het maar 15 graden en gaat er een storm over het land, een paar dagen later is het 30 graden en is er weinig wind. Alleen de vele gebroken takken op de grond herinneren nog aan wat is geweest.

Het kan het beeld zijn voor je leven. Soms stormt het, gaat het hevig tekeer. Dan schijnt de zon weer. En lijkt alles rustig. Midden in de storm voelt het niet prettig. Het is heftig. Als het rustig is, dan kijk je wat de schade is. Door het geloof weten we dat we er in het leven niet alleen voorstaan. Wij geloven dat er zowel in de storm, maar ook als de zon schijnt er een God is die voor ons zorgt. Hij wil zijn zegen aan je geven. Bij Hem kan je schuilen. Bij Hem ben je veilig. Bij Hem kan je ook je nood klagen. Het uitschreeuwen als het moet. Hem kan je bedanken voor al het goede, dat Hij je gegeven heeft. En dat geeft je rust. Daar kan je op terugvallen. Is dat gemakkelijk? Lang niet altijd. Je moet het oefenen in het leven. Je hebt er wel de tijd voor. Betrek God bij je leven. Elke dag opnieuw. Als het stormt, maar juist ook als het rustig is.

HJJP