Van de werkgroep Kerk-Zijn-in-Aduard

Vorige week hebben we de uitkomsten van de gemeentevergadering van woensdag 13 april ongefilterd in Informail geplaatst. Wie weet hebben jullie die woordwolken ook nog verder bekeken. Als werkgroep hebben we hier in ieder geval ook verder over doorgepraat. Een aantal aandachtspunten komt sterk naar voren: Ontmoeten, Zondag, Koffie drinken, Zingen. Een aantal van deze punten zijn alweer vorm aan het krijgen:

Ontmoeten: dat kan gewoon weer in en om de kerk en overal in en om het dorp
Zondag: we kunnen weer de zondagen samen vieren in de Ontmoetingskerk
Koffie drinken: gebeurt alweer regelmatig, maar we doen ons best om dit nog vaker mogelijk te maken: voor, tijdens of na de kerkdienst, als een continue mogelijkheid om elkaar te ontmoeten
Zingen: gebeurt al regelmatig op door-de-weekse dagen in klein verband, wie weet willen er nog meer gemeenteleden of dorpsgenoten meedoen.

Hoe deze en andere punten uit de gemeentevergadering verder in te vullen? Daar willen we graag verder met jullie over in gesprek. Doe je mee? Noteer dan alvast de volgende data:

Dinsdagavond 24 mei, een avond waarop we verder en dieper doorspreken over de uitkomsten van vorige week
Zondag 3 juli, een afsluiting van het seizoen, gezamenlijk in de kerk: na de kerkdienst kunnen we elkaar onder de maaltijd ontmoeten. Invulling volgt, denk aan een informeel gesprek, wie weet een paar liederen, en een elkaar een goede-zomer-wensen.

Voor iedereen die nog dingen wil toevoegen aan de uitkomsten van de gemeentevergadering: we willen graag jullie input! Of je nu wel of niet op de gemeentevergadering aanwezig was: mail gerust je reacties op de volgende vragen:

  • Wat is “de kerk in Aduard” voor jou?
  • Ontmoetings-kerk: hoe/wanneer/waar?
  • Wat is jouw rol in het kerkgezin?

De antwoorden op de gemeentevergadering moesten in 3 woorden vanwege de werkvorm, maar in een mail kun je uitgebreider op de vragen in gaan.

Je kunt ze kwijt op kerkzijn.aduard@gmail.com

Wessel Bos, Moo Doornbos, Theo van Heerde, Lian Meier, Martin de Vries, Grietje Wierenga