Verslag van de Tafel van Hoop in Aduard d.d. 18 december 2019

Op woensdag 18 december 2019 werden in ’t Hoge Hof in Aduard, de tafels gedeeld met ongeveer 75 personen. Gelovigen, niet gelovigen, jongeren, ouderen en nieuwe medelanders uit diverse
culturen. Het is verrassend genoeg een volle zaal geworden en er was eten te over. Iedereen had gekookt en zijn/haar traditionele of favoriete gerecht meegenomen en gedeeld.

Er waren overheerlijke gerechten uit diverse landen en tradities. Onder andere: Oeigoerse kip, Laham Adjuna gemaakt van Halal vlees, Groningse poffert gemaakt van boekweitmeel, Hollandse stamppotje, Groningse mosterdsoep. Te veel om op te noemen.

De gerechten zullen worden gebundeld tot een mini-kookboekje. Saskia Treu opende de avond met een korte toespraak waarin zij het belang van de verbinding voor en met elkaar benadrukte via een gedicht over ‘Licht zijn voor de ander’.

Karl Jungheim, van het dienstencentrum Utrecht is speciaal voor deze avond afgereisd naar Aduard. Hij gaf een korte uiteenzetting van de Tafel van Hoop in den lande. De boodschap over Hoop werd kracht bij gezet middels een kerstpakket van Hoop voor een Syrisch gezin uit Aduard waarvan de twee jongste kinderen moeten vechten voor hun leven.

Hoop kun je in verschillende dingen terugvinden. Het begint bij jezelf, zegt Saskia. Zij deed een oproep aan de aanwezigen om een knuffel te breien voor de zieke kinderen uit het gezin, zodat ze mogen ervaren dat dorpsbewoners uit Aduard aan hen denken en hen een warm hart toedragen. Het kerst pakket met de knuffels werd rond kerst aan het gezin overhandigd. Het is daarmee echter nog niet klaar. Er mogen nog meer knuffels gebreid en gedeeld worden.

Uit de reacties van de aanwezigen bleek dat het een avond was die zeer de moeite waard was en voor herhaling vatbaar. De werkgroep, bestaande uit 10 personen, zal zich buigen over een vervolg
voor de toekomst. Al met al kan gesteld worden dat deze Tafel van Hoop zeer geslaagd was en heeft geleid tot nieuwe inspiratie.

Namens de werkgroep,
Saskia, Willeke, Margreeth, Simonet, Gerrie, Mohamed, Alex , Jan, Chamah, Theo

Klik hier voor een verslag van de landelijke actie waarin ook de Tafel van Hoop van Aduard is opgenomen: