vr 1 sept – Kick-off Kerkproeverij

U bent allen van harte uitgenodigd voor de feestelijke Kick-off van Kerkproeverij, de landelijke campagne die plaatselijke kerken uitdaagt om in het weekend van 9 en 10 september gasten mee te nemen naar de kerk. Om de eerste editie van Kerkproeverij met elkaar in te wijden, wordt dit moment op vrijdag 1 september a.s. gevierd op het terrein van de St. Joriskerk, Hof 1 in Amersfoort.

KERKPROEVERIJ KICK-OFF – vrijdag 1 september in Amersfoort om 11.00 uur
Om 11.00 uur ‘s ochtends is er een feestelijke receptie met een spectaculaire Kerkproeverij-taart, gebakken door de winnares van Heel Holland Bakt 2016, Annemarie Pronk. Deze willen we met u / jullie en alle andere deelnemende kerkgenootschappen aansnijden als aftrap van de campagne. Tot 11.30 uur vindt er een kort programma plaats gepresenteerd Leo Fijen, bekend als presentator van het KRO-televisieprogramma Geloofsgesprek. Het geheel loopt uit op een koffie-met-taart-moment, waarbij we ook voorbijgangers uitnodigen om van de taart te proeven.

De taakgroep Communicatie heeft deze bijeenkomst opgezet om landelijke publiciteit te genereren. Dus het is van belang dat we als kerken ons gezicht laten zien en daarmee onderstrepen dat we de campagne belangrijk vinden. De pers zal verslag doen van deze kick-off. We willen graag laten zien dat Kerkproeverij een samenwerking is die breed gedragen wordt in kerkelijk Nederland. Uw aanwezigheid stellen we daarom niet alleen zeer op prijs, maar is ook van evident belang. We hopen daarom van harte dat een ieder van jullie aanwezig kan zijn. Wilt u even laten weten of u komt? Dat kan door een mailtje te sturen naar rvk@raadvankerken.nl.

Zoals u weet wordt deze campagne vanuit diverse organisaties ondersteund, waaronder de Raad van Kerken, de IZB, MissieNederland, de EO en NCRV/KRO.  Het initiatief heeft in Nederland de naam Kerkproeverij gekregen; het betreft de Nederlandse variant van Back to Church Sunday.  Meer dan twintig kerkgenootschappen doen mee met de campagne, een uniek resultaat. Op het moment van schrijven hebben zo’n 360 plaatselijke kerken zich al aangemeld via de website om ook plaatselijk te participeren; en dat aantal groeit met de dag. Dit is geweldig nieuws.

Meer informatie over Kerkproeverij is te vinden op de website van de Raad van Kerken (zie het logo aan de rechterkant) en op www.kerkproeverij.nl.