vr 11 okt – Homoseksualiteit en Bijbel: lezing John Lapré

Op 11 oktober geeft John Lapré in de stad Groningen een lezing over hoe je als christen, met de Bijbel in de hand, om kunt gaan met homoseksualiteit. Hij gaat in op de bekende Bijbelteksten, maar bespreekt ook waarom je er niet bent met het lezen van die teksten. Daarnaast gaat hij in op de verhouding van homoseksualiteit tot de scheppingsorde. John maakt het onderwerp persoonlijk door steeds zijn eigen ervaringen te delen. De lezing is van 19.30-21.30 uur in ‘De Fontein’, aan de Eikenlaan 255 in Groningen.

Van John Lapré verscheen ‘De veilige kerk. Acceptatie van seksuele diversiteit binnen de christelijke geloofsgemeenschap’. Dit boek wil kerken helpen ruimte te bieden voor verschil in beleving en geaardheid. John zoekt de dialoog: hij voerde briefwisselingen over homoseksualiteit in het Reformatorisch Dagblad en met een evangelische voorganger. De laatste is gepubliceerd als Van hart tot hart: Een open uitnodiging voor het gesprek over homoseksualiteit. John spreekt uit eigen ervaring. Hij heeft een geregistreerd partnerschap met een man. Toen in zijn christelijke omgeving bekend werd dat hij homo is verloor hij veel en kwam hij alleen te staan met zijn vragen rond homoseksualiteit en Bijbel.

De lezing is gratis, maar aanmelding is wel verplicht, via geloof@cocgd.nl. De spreker kan namelijk op het laatste moment verhinderd zijn vanwege zijn werk.

De lezing wordt georganiseerd door de Werkgroep Geloof van COC Groningen & Drenthe. Meer informatie: https://www.cocgd.nl/bijbel/