wo 13 apr – MarcusPassie in de Protestantse Kerk in Ezinge

Op woensdag 13 april 2022 is er een bijzonder evenement in de Protestantse Kerk in Ezinge: de MarcusPassie. Het concept is eenvoudig: John Kuiper leest de tekst van het lijdensevangelie volgens Marcus voor, de aanwezigen zelf zingen bijpassende liederen, begeleid door het orgel. Die liederen zijn vooral psalmen. De Psalmen, de liederen van de joden, werden gemaakt duizend jaar voordat Jezus werd geboren. Wie een beetje thuis is in de Bijbel, weet dat de oude psalmen eigenlijk alles al vertellen van Jezus in de laatste uren voor zijn dood is overkomen.

Toen Jezus werd geboren, zongen de engelen ‘Vrede op aarde’. Maar de vrede die Jezus zou brengen, lijkt met de oorlog in Oekraïne verder weg dan ooit. En het klinkt gek, maar ook daar gaan de psalmen over: over oorlog, leugen en bedrog, valse aanklachten, verraad, spot, doodsangst, moord. En een God die zwijgt. Jezus roept: Waarom hebt U mij verlaten?

John Kuiper (docent Drama) en Peter Sneep (organist van de Dorpskerk en de Marcuskerk in Leusden) bedachten de MarcusPassie in 2001. Sindsdien voerden ze de MarcusPassie meer dan honderd keer uit door heel Nederland.

De uitvoering in Ezinge wordt tweemaal gehouden om 19.00 uur en om 21.00 uur, de toegang is vrij en er is een collecte na afloop.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen graag vooraf aanmelden via: info@marcuspassie.nl