wo 13 feb – bijeenkomst Plaatselijk Nut Aduard

Het Bestuur van het Plaatselijk Nut Aduard  nodigt u uit voor de 647ste bijeenkomst welke gehouden zal worden op woensdag 13 februari 2019  in het Multifunctioneel Centrum “De Meeden”, Burgemeester van Barneveldweg 23 te Aduard.

Aanvang       :            20.00 uur
Spreker          :           Prof. Mr. F.T. Oldenhuis – Hoogleraar Recht en Religie, Rijksuniversiteit Groningen
Onderwerp    :           De samenleving is van ons allemaal – Omgaan met  radicale standpunten in een multireligieuze samenleving

Toelichting     :

Een burger beroept zich voor zijn radicale mening of voor de manier waarop hij  zich kleedt op de bijbel of op de koran. Moet je als samenleving dat altijd respecteren? Hoe ver gaat dat wederzijds respect? Stel dat  iemand op het dak van zijn boerderij de tekst “Jezus Redt” plaatst? Altijd toestaan? Mag een ondernemer een stagiaire, die homo blijkt te zijn en samenwoont, ‘wegsturen’ omdat zo’n leefwijze niet past binnen de cultuur van dat bedrijf? Mag de politie haar agenten verbieden bepaalde kleding te dragen,  bijv. een hoofddoek? Mag een bijzondere school  een leraar, die uit de kast komt en gaat samenwonen met een vriend, op die grond ontslaan? Oldenhuis  pakt die ‘handschoen’ op en probeert  samen met de ‘zaal’  anno 2019  een antwoord te vinden.

In een drietal interviews liet Oldenhuis zich uit over de Nashvilleverklaring (2019):

Trouw: https://www.rug.nl/rechten/news/in-de-media/archief/2019/fokko-oldenhuis-predikant-hoort-lam-te-zijn-geen-wolf;
RD: https://www.rug.nl/rechten/news/in-de-media/archief/2019/fokko-oldenhuis-van-der-staaij-alle-respect-verloren;
ND:
https://www.rug.nl/rechten/news/in-de-media/archief/2019/fokko-oldenhuis-sommige-artikelen-nashville-ontkennen-bestaansrecht-homos-en-transgenders.

Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Het Bestuur