wo 5 apr – optreden Gideon in Middelstum

De landelijk bekende, interkerkelijke, zang- en muziekgroep ‘Gideon’ komt voor de eerste keer in haar ruim 35 jarig bestaan naar Groningen. Op woensdagavond 5 april verzorgt de groep een optreden in de Hoeksteenkerk in Middelstum. De toegang is gratis.

De in 1981 in Hei- en Boeicop, gelegen in de Vijfheerenlanden tussen Leerdam en Vianen, gestarte zang- en muziekgroep Gideon komt voor de eerste keer in haar ruim 35 jarig bestaan naar de provincie Groningen. In alle overige provincies heeft de groep reeds optredens verzorgd, maar nog niet eerder in Groningen. Woensdag 5 april a.s. is het echter zover. Na een optreden ’s middags in Drachten voor de senioren van de Bethelgemeente aldaar arriveert de groep ’s avonds in Middelstum voor een openbaar concert in de Hoeksteenkerk aan de Burchtstraat 23. Deze zangavond, die om 19.30 uur begint, is georganiseerd in samenwerking met het daar gevestigde zendingsgenootschap Kwasizabantu.

De 100 leden van het interkerkelijke Gideon komen momenteel uit 5 provincies en 41 burgerlijke gemeenten. Zij variëren in de leeftijd van 20 tot 83 jaar. Gideon, dat zichzelf begeleidt op gitaren, een accordeon, een ukelele en een mandoline, zingt hoofdzakelijk Nederlandstalige geestelijke liederen, zoals liederen uit de bundels van Johannes de Heer, Opwekking, Glorieklokken, Youth for Christ e.d. ‘Zingen voor en met de mensen’ is al jarenlang het motto en een beproefd concept. Inmiddels heeft Gideon, dat met haar zang en muziek een gat vult tussen koor- en gospelmuziek, ruim 1600 optredens op haar naam staan. Er is veel vraag naar een eenvoudige vertolking van het geestelijke lied.

Gideon heeft intussen 14 CD’s uitgebracht. Hiervan zijn er inmiddels ruim 12.000 verkocht. Ook naar de provincie Groningen vonden de CD’s hun weg en worden de liederen van Gideon door lokale radiostations in hun kerkelijke programma’s gedraaid. De netto-opbrengst van de CD’s gaat naar goede doelen. Over 2016 kon hieraan ruim € 5.000 worden afgedragen.

Voor (nadere) informatie over Gideon, over het concert in Middelstum of de bestelling van CD’s kan contact opgenomen worden met 0183 – 354149 / 06-29168208 of een email gestuurd worden naar c.j.barten@hccnet.nl. Voor de (komende) optredens van “Gideon” zie www.zanggroepgideon.nl.