wo 8 mrt – Paasgroeten actie 2023 PKN en GKV

Op woensdag 8 maart hebben we samen met de PKN gemeente een gezamenlijke dienst op biddag in onze kerk. Het verzoek voor de paasgroet actie ( vanuit de PKN )  zal dan ook in onze kerk plaats vinden.

Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. Samen met vrouwelijke gedetineerden in Nieuwersluis maakte justitiepredikant Harma Zuidersma het kunstwerk dat afgebeeld staat op de paaskaarten. “Het beeldt het graf uit dat met Pasen wordt opengebroken. Jezus gaf zijn leven uit liefde voor ons. Zijn opstanding geeft hoop op een nieuw begin.”

Ook onze gemeente doet mee aan de Paasgroetenactie. Op woensdag 8 maart (biddag) zijn na de dienst de kaarten te koop. Er zijn dubbele kaarten die gaan als groet naar gevangenen in Nederland. Deze kaarten bestaan uit twee delen, waarvan één (dat met de postzegel) weer door de gevangene kan worden doorgestuurd naar geliefde of familie. Andere kaarten zijn enkel en die gaan naar gevangenen in het buitenland. Ze kosten € 2,- (dubbel) of € 1,- (enkel). Wilt u gepast geld meenemen?

Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze een kaart krijgen, zeker als daar ook iets persoonlijks op staat. Ook al weet u niet precies wie deze kaart ontvangt, u mag ervan overtuigd zijn dat een bemoedigende groet de gedetineerden erg goed doet. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld.

Meer informatie over de Paasgroetenactie is te vinden op protestantsekerk.nl/paasgroetenactie

We hopen dat velen van u paasgroeten zullen sturen! Hartelijk dank!
Namens de Diaconie PKN en GKV