za 18 mrt – Hier ben ik

De makers van OPEN organiseren in samenwerking met Steunpunt Bijbelstudie, Praktijkcentrum, NGJ, CGJO en Vanboven Amsterdam op 18 maart 2017
het twintigersevent Hier ben ik, een interactieve viering met inspirerende workshops en ruimte voor offline ontmoeting.

Bedoeling van het event:

  1. Zoeken naar de plek van twintigers in de kerk.
  2. Twintigers een podium geven en aanmoedigen om te zeggen: Hier ben ik. Zodat ze gezien en gehoord worden.
  3. Twintigers aanmoedigen om in hun eigen netwerk te laten zien: Hier ben ik, zoals ik ben wil ik mijn plekje innemen.
  4. Jeugdwerkers en predikanten oog geven voor wat twintigers bezighoudt en wat ze te bieden hebben.

Thema: Hier ben ik

  • Hallo, hier ben ik…! Over gezien en gehoord worden. Twintigers als vergeten groep in de kerk. Twintigers die leven in een wereld vol schijnwerkelijkheden waarin ze zich niet gezien voelen.
  • Hier ben ik: Op welke plek mag ik zijn? Waar is mijn bestemming? Welke kant moet ik op? Waar kan ik iets bijdragen? Ben ik bereid om mezelf te geven?
  • Hier ben IK: een blik op God die zich als de IK BEN aan jongvolwassenen wil verbinden.

Programma
Het programma begint met een viering vol symboliek, verrassende filmpjes, nieuwe muziek en eigentijdse interpretaties. Daarna volgen twee workshoprondes en sluiten we met een borrel het event af. Tijdens de borrel kunnen de deelnemers proeven van de bieren van Tongval en van werkvormen uit OPEN – ontdekkend bijbellezen voor jongeren.

Met workshops als: Surfen op de Psalmen – Teleurstgesteld?! – Lopen op het water (bibliodrama) – Creatief en betrokken kerk-zijn (Vanboven) – Geloof en wetenschap – Slow reading – Twintigers en de kerk willen we jongvolwassenen handvatten bieden om in hun eigen leven en in hun eigen gemeente zichzelf te laten zien en te zeggen ‘Hier ben ik!’

Locatie
We zijn te gast bij Vanboven Amsterdam. Midden in de bruisende Baarsjes in Amsterdam staat een sfeervol kerkgebouw uit 1929: de Jeruzalemkerk. De galerij van de kerk is verbouwd tot een huiskamer voor de buurt, waar veel initiatieven ontplooid worden. Een inspirerende plek om mee kennis te maken.

Datum:         18 maart 2017, 13.00 tot ca. 17.00 uur
Locatie:        Vanboven, Jan Maijenstraat 14, 1056 SG Amsterdam
Informatie:   http://ontdekkendbijbellezen.nl/hierbenik/
Facebook:     https://www.facebook.com/ontdekkendbijbellezen
Doelgroep:    Twintigers, predikanten, jongerenwerkers.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Ingrid Plantinga, projectleider, iplantinga@praktijkcentrum.org, 06-52851538.

OPEN inspireert je om de diepte in te gaan. Teksten en personen komen tot leven.
OPEN helpt je om zelf de Bijbel te begrijpen en betekenis te geven in je dagelijks leven.
OPEN is geschreven voor jongerenkringen, maar ook geschikt voor je eigen bijbelstudie.

OPEN | Steunpunt Bijbelstudie | Praktijkcentrum | NGJ | CGJO | Vanboven Amsterdam