za 29 feb – expertmeeting

Expertmeeting t.b.v. publicatie over LHBT-jongeren

LHBT staat voor lesbisch, homo, biseksueel en transgender. Al ruim tien jaar zetten de LCC Plus Projecten, in samenwerking met (christelijke) LHBTI-organisaties zich in voor de bevordering van de sociale acceptatie van LHBTI’ers in christelijke kringen. Op 1 januari 2019 is de vierde projectperiode van start gegaan die zich richt op christelijke LHBTI-jongeren en hun directe omgeving, ouders van LHBTI’ers, en LHBTI’ers die later uit de kast komen.

In het kader van het jongerenproject van de LCC Plus Projecten willen we een jongerenpublicatie ontwikkelen waarin geloof en LHBTI-zijn op een toegankelijke manier wordt besproken voor jongeren tot ongeveer 18 jaar. Om te komen tot een mooie publicatie worden er door het hele land diverse expertmeetings georganiseerd waarin men met elkaar kan brainstormen over de inhoud.

Een van deze expertmeetings wordt georganiseerd op zaterdag 29 februari in het Gomarus College te Groningen (Vondelpad 3). De bijeenkomst duurt van 11.00-13.00 uur waarna er de mogelijkheid is voor lunch (13.00-14.00 uur). Jij bent van harte uitgenodigd om deze ochtend mee te denken en input te geven voor deze jongerenpublicatie. Hoe moet de publicatie eruit komen te zien en wat mag absoluut niet ontbreken? Jongeren, ouders, leraren, kerkleiders, je bent welkom om je ervaring of kennis te delen. Ben je enthousiast geworden? Geef je dan snel op via: jad.desmit@lccprojecten.nl.

De expertmeeting in Groningen is een gezamenlijke activiteit van drie christelijke LHBT-organisaties: LCC Plus Projecten, Jonge Vlinders en ‘IK ken je’ (www.ikkenje.nl).