za 4 apr – studiedag ‘Autisme thuis’

Het Platform Autisme in de kerk organiseert op D.V. zaterdag 4 april 2020 een studiedag voor (jong)volwassenen met autisme en hun gezinsleden.

Als autisme een rol speelt in je eigen leven of dat van gezinsleden, weet je als geen ander welke moeiten en zorgen er kunnen zijn. Moeiten die kunnen leiden tot eenzaamheid en onbegrip. Waar haal je dan je kracht vandaan en hoe kun je samen werken aan een  thuis voor iedereen? 

Studiedag

Tijdens de studiedag zal GZ-psycholoog Bernadette van Rossum het thema ‘Autisme thuis’ uitdiepen. In haar lezing geeft zij praktische handvatten over het herstel en in stand houden van positieve gezinsrelaties. Hoe kun je de kracht van het gezin gebruiken om iedereen een thuis te bieden? Op wie kun je een beroep doen, binnen of buiten de kerk? Welke rol heeft het geloof?

Aansluitend is er een interview met  ervaringsdeskundigen. De ochtend wordt afgesloten met een forumbespreking, waaraan Bernadette van Rossum, de ervaringsdeskundigen en een predikant deelnemen. Na de lunch zijn er diverse interactieve workshops met thema’s als (godsdienstige) opvoeding, vriendschappen, relaties en huwelijk, seksualiteit, opgroeien als kind van een ouder met autisme, vrije tijd en pastoraat.

Van harte welkom!

Praktische informatie

Voor wie: Jongvolwassenen (16+) en volwassenen met autisme en hun gezinsleden
Datum: Zaterdag 4 april 2020
Tijd: 09.30 – 15.45 uur
Locatie: Gomarus Scholengemeenschap, Hoefslag 11 te Gorinchem
Kosten: € 25,00 p.p. (inclusief lunch).
Aanmelden

Informatie

https://opwegmetdeander.nl/studiedag-autisme-thuis/
030-2363788 / info@ditkoningskind.nl