zo 10 sep – Kerkproeverij

Landelijke campagne ‘Kerkproeverij’ zondag 10 september 2017

Laat de mensen proeven van jouw kerk, want die kerk is zo gek nog niet! ‘Proef, en geniet de goedheid van de Heer.’ Ps. 34:9

In het weekend van 9 en 10 september 2017 zetten kerken in heel Nederland de deuren open voor de Kerkproeverij. Een landelijke campagne waaraan al meer dan 20 denominaties meedoen.

Het doel van deze campagne is dat mensen in de kerk erop uit gaan om mensen uit hun omgeving persoonlijk mee te vragen naar de kerk. Voor velen is dit best een drempel. Vaak vinden we het voldoende om een gastvrije kerk te zijn onder het motto: wie wil komen is welkom. Maar een uitnodigende kerk vraagt om meer. Dat betekent dat we mensen uit onze omgeving die misschien al jaren of nog nooit in de kerk zijn geweest, vragen met ons mee te gaan naar de kerk.

Er zijn veel redenen om dat niet te doen… Geloof is privé, daar val je anderen niet mee lastig; je weet niet precies hoe je iemand moet uitnodigen; iemand kan bedanken voor de uitnodiging of je bent bang voor moeilijke vragen. Maar er zijn ook veel redenen om de sprong wél te wagen.

Meld jouw kerk aan!

Mobiliseer je gemeente om mee te doen en meld je kerk vervolgens aan via de website www.kerkproeverij.nl. Daar vind je ook allerlei materiaal dat kerken kunnen gebruiken om een ‘cultuur van uitnodigen’ te bewerkstelligen in hun eigen gemeente. Denk aan uitnodigingskaarten, introductiefilmpjes, ideeën om social media effectief in te zetten, et cetera. Daarnaast wordt op de website zichtbaar op welke plekken in Nederland mensen kunnen proeven aan de kerk tijdens de Kerkproeverij. Kerken kunnen zich via de site aanmelden. De kerken die meedoen worden op de kaart gezet, zodat ze te vinden zijn voor wie op zoek is.

Inspiratiedag

De Kerkproeverij is gebaseerd op de Engelse Back to Church Sunday, een initiatief van Michael Harvey dat inmiddels wereldwijd succes heeft. Zijn boek dat in het Nederlands ‘Meer dan welkom’ heet, wordt binnenkort uitgegeven door ArkMedia. En Michael Harvey komt ook naar Nederland! Speciaal voor predikanten en pastores is er vrijdag 21 april een KERKPROEVERIJ INSPIRATIEDAG waar Michael Harvey zijn kijk op Kerkproeverij in Nederland en zijn ervaringen in andere landen met ‘Back to Church Sunday’ deelt met professionals.

Locatie: Goede Herderkerk, Nijkerk
Tijd: vrijdag 21 april van 10.00 tot 16.00 uur
Aanmelden via www.kerkproeverij.nl.

 

De Kerkproeverij is een initiatief van de Raad van Kerken. Aan de campagne in Nederland doen nu al ruim 20 denominaties mee, maar ook organisaties als de EO, KRO/NCRV, Missie Nederland en IZB ondersteunen de campagne.